Per 1 mei gelden aangepaste stroomtarieven

‘Partij voor Minder of Geen Overheid’(PMGO) wil mens-tot-mens benadering
mei 2, 2016
Suriname eindigt als tweede tijdens 1e Zuid-Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor wereldkampioenschappen Breakdance
mei 2, 2016
Show all

Per 1 mei gelden aangepaste stroomtarieven

De stroomtarieven zijn vanaf 1 mei verhoogd, aldus het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH). De tarieven voor huishoudens t/m 450 kWh blijven ongewijzigd. Huishoudens die tot 600 kWh gebruiken en SRD 205 betaalden, betalen nu SRD 316 betalen. Wie SRD 321 betaalde, moet SRD 1.197 neertellen. Alleen de minst-draagkrachtigen die zelf kunnen aantonen, of van wie kan worden aangetoond, dat ze niet in staat zijn te betalen, zullen in aanmerking komen voor een subject-subsidie.

Met het verhogen, dan wel aanpassen van de stroomtarieven, streeft de regering ernaar om te komen tot een gebalanceerde tarievenstructuur voor elektriciteit, die voor een ieder in de samenleving geldt. Op den duur moet de subsidie van de overheid aan de NV Energie Bedrijven Suriname (EBS) totaal zijn afgebouwd.

Van belang is dat de EBS daarna op geheel eigen houtje draait, aldus NH.

In het uitgegeven persbericht staat verder dat de regering garandeert dat de herstructurerings- en bezuinigingsmaatregelen in het kader van een efficiëntere bedrijfsvoering binnen de NV EBS onverkort wordt voortgezet. De aangepaste tarievenstructuur alsook de herstructurering binnen de EBS zullen in september 2016 worden geëvalueerd. Link aangepaste stroomtarieven: ffbacbde5b736c2d769e97575f8f83ed

(starnieuws)

Comments are closed.