Pensioen Suralco-arbeiders veilig; Regering en Alcoa willen per 1 juli akkoord getekend hebben

Dagbladen overzicht 17 april
april 17, 2015
V7-leiders en aanhang houden ‘Waka’ te Menckendam
april 17, 2015
Show all

Pensioen Suralco-arbeiders veilig; Regering en Alcoa willen per 1 juli akkoord getekend hebben

Alcoa, moedermaatschappij van bauxietbedrijf Suralco, garandeert dat de pensioengelden en spaartegoeden van huidige en ex-werknemers gegarandeerd zijn, ook nadat het bedrijf in Surinaamse handen komt. Dat staat in een gezamenlijke persverklaring van de Surinaamse regering en Alcoa, ondertekend door de voorzitter van de presidentiële onderhandelingscommissie, DilipSardjoe. De regering en Alcoa willen per 1 juli overeenstemming bereiken over de overname van de Suralco-operaties in Suriname.

Woensdag is er een goed gesprek hierover gevoerd in Paramaribo, tussen president Desi Bouterse en de Alcoa-top.

Alcoa heeft in de gezamenlijke verklaring bevestigd dat de pensioenen die de werknemers hebben opgebouwd, zijn verzekerd. Het proces van doorlichting van het bedrijf, dat nu plaatsvindt, verloopt goed.

De regering heeft ook internationale milieu-experts ingezet, om te adviseren over doorlopende milieuverplichtingen van Alcoa, bij overname van de operaties.

In de komende maanden zullen alle details worden uitgewerkt. Vooruitlopend daarop, bevestigen de regering en Alcoa in grote lijnen, waar naar gestreefd wordt. De regering heeft ook toegezegd naar mogelijkheden te zoeken om de ziektekostenvoorzieningen van Suralco werknemers en gepensioneerden te verbeteren, wanneer de op handen zijnde transactie zal zijn afgerond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.