Paus Franciscus ontmoet Fidel Castro

Doden bij drie bomaanslagen Nigeria
september 21, 2015
VS willen 100.000 vluchtelingen opvangen
september 21, 2015
Show all

Paus Franciscus ontmoet Fidel Castro

2015-09-20 20:38:10 Photo released by Cuban website Cubadebate.cu of Cuban former president Fidel Castro (R) shaking hands with Pope Francis in Havana on September 20, 2015. Pope Francis met with Fidel Castro Sunday at the Cuban revolutionary leader's home in Havana after an outdoor mass attended by hundreds of thousands of people on the city's iconic Revolution Square. AFP PHOTO / CUBADEBATE.CU

Paus Franciscus heeft intussen een ontmoeting gehad met voormalig-president, de 89-jarige Fidel Castro. De ontmoeting duurde ruim dertig minuten en had volgens het Vaticaan een informeel en vriendschappelijk karakter. De paus en de communistische leider wisselden boeken over het geloof uit. Er zullen geen foto’s van de ontmoetingen worden vrijgegeven.

Fidel Castro, de oudere broer van de zittende 84-jarige president Raúl Castro, leidde het communistische land van 1959 tot 2008 toen hij definitief aftrad vanwege gezondheidsredenen. Hij verschijnt sindsdien nog maar zelden in het openbaar. De paus riep in een mis, gehouden in de Cubaanse hoofdstad Havana op het Plein van de Revolutie, de Colombiaanse regering en de FARC-rebellen op vrede te sluiten. De FARC en de Colombiaanse regering zijn al drie jaar bezig met vredesbesprekingen in Havana.

Comments are closed.