Partijen kunnen kiezerslijst kopiëren voor 1%-regeling

Wijziging Auteurswet blijkt veel angels te hebben
maart 13, 2015
Illegale goudzoekers van ‘Dam 10’ verwijderd
maart 13, 2015
Show all

Partijen kunnen kiezerslijst kopiëren voor 1%-regeling

Een politieke partij zou in feite een deel van de kiezerslijst kunnen kopiëren en indienen voor de 1%-regeling die is vereist volgens de wet. Ook al komen kiezers op de lijst van alle politieke partijen voor, worden ze niet geschrapt. Het uitvoeringsbesluit om deze regeling van kracht te laten zijn, is niet in orde gemaakt.

Dit zeiden Joan Nibte, lid van het Centraal Hoofdstembureau (CHS) en Lothar Boksteen, ex-voorzitter, gisteren tijdens het mediaseminar van de Stichting ter Bevordering van de Journalistiek in Suriname (SBJS). Boksteen zei dat het CHS steeds in zijn rapport hier melding van maakt, maar niemand die hier iets aan doet. Een van de belangrijke taken van het CHS is de controle op de 1%-regeling, vastgelegd in de Wet op Politieke Organisaties.

Volgens de verkiezingen van 25 mei is 1% van het aantal kiesgerechtigden 3.553.  De politieke organisaties/combinaties die willen meedoen aan de verkiezingen, moeten zich aanmelden bij het CHS van 16 t/m 21 maart. De inschrijving gebeurt in de Kamer van Koophandel en Fabrieken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.