10 Mobiel – Debra Bustamente – 9 april 2020
april 9, 2020
Coronavirus (Covid-19):
april 9, 2020
Show all

Partijen dienen kandidatenlijsten in

-Bouterse leidt de NDP in Paramaribo; Adhin in Wanica
-SPA doet niet mee in Coronie
-Noersalim en Sapoen lijsttrekkers HVB in Paramaribo en Wanica

-DOE in 5 districten vertegenwoordigd

De politieke partij Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) doet in vijf districten mee, volgens de door haar ingediende kandidatenlijst. Van enkele partijen, waaronder NDP en ABOP, was nog niet bekend welke personen op de kandidatenlijsten zouden prijken.

Voor DOE voert in Paramaribo Carl Breeveld de lijst aan, gevolgd door Xiomara Tsai-A-Woen en Berryl Morris op de derde plek op de lijst, nummer 4 en 5 zijn respectievelijk Saskia Dopo en Zamuel Bruce. Op plek 7 staat Ryan Rozenblad, terwijl Lillian Wiebers op de zesde plek staat. Nummer 17 Harry Mungra rondt de kandidatenlijst voor Paramaribo af.

In Wanica staat de voorzitter van de partij Steven Alfaisi als lijsttrekker genoteerd. Na hem volgt Gloria Wong Swie San-Lie Kwie Sjoe als nummer 2. Als zevende en laatste staat Robby Holband geregistreerd. De partij heeft ook kandidaten in Sipaliwini, Commewijne en Para: respectievelijk 1, 2 om 3. 

Steven Reyme is voor nieuwkomer op politiek vlak A20 de lijsttrekker in Paramaribo, gevolgd door Serena Essed. A20 doet in alle tien districten mee.

De ABOP wordt in Marowijne zoals verwacht aangevoerd door Ronnie Brunswijk. Nummer-2 is Marinus Bee. In Paramaribo is Edward Belfort de lijsttrekker. Edgar Sampie staat op plek 2. Kelvin Koniki, voorzitter van het Nationaal Jeugdparlement, is de nummer 4, achter Gilbert van Lierop die als derde is gekandideerd. Voormalig assembleelid Harish Monorath staat op plaats 10. Op de 17e plek prijkt zanger Kater Karma. In Commewijne, Nickerie en Wanica staan de ABOP-kandidaten op de lijst van PL. In Para en Coronie staat PL-kandidaten op de ABOP-lijst. In Sipaliwini moet Dinotha Vorswijk de kar trekken voor ABOP. Diana Pokie is de lijsttrekker in Brokopondo.

Desi Bouterse is de lijsttrekker van de NDP in Paramaribo. De top vijf ziet verder als volgt uit: 2. Jennifer Simons, 3. Andre Misiekaba, 4. Rabin Parmessar en 5. Melvin Bouva. In Wanica is Ashwin Adhin de lijsttrekker. Fractieleider Amzad Abdoel is terug te vinden op plek 3. De tweede plaats is vergeven aan Rossellie Cotino.

In Coronie heeft Remy Tarnadi zijn functie als districtscommissaris neergelegd om lijsttrekker te worden. Starnieuws meldt dat Noldus Naana de nieuwe dc is. In Brokopondo is Sergio Akiemboto lijsttrekker, een positie die Silvana Afonsoewa heeft in Sipaliwini. Patrick Kensenhuys is de nummer-1 in Para. In Commewijne is Ann Sadi de lijsttrekker, gevolgd door Rajiv Ramsahai, Remi Polack en Enrique Raliem. In Marowijne moet Claudia Doornkamp de kar trekken voor de NDP. In Nickerie staat William Waidoe op plaats 3. De lijst wordt aangevoerd door Hanisha Jairam. De tweede plek is voor Ebu Jones. Rashied Doekhie ontbreekt op de lijst. Hij maakte deze week bekend de actieve politiek na 25 mei vaarwel te zeggen. Ramon Abrahams had echter enkele weken geleden al aangegeven dat Doekhie niet op de lijst zou komen.

Erak Fatemohamed en Rinesh Mangaldien staan op de plaatsten vier en vijf in Nickerie voor de NDP.

Bij de Surinaamse Partij van de Arbeid is voorzitter Guno Castelen in Paramaribo de lijsttrekker. Op plek 2 staat Robby Berenstein. De SPA  doet niet mee in Coronie. In het kokosdistrict zal er stemadvies worden gegeven.

De HVB wordt in Paramaribo geleid door Mike Noersalim. In Wanica is Raymond Sapoen de lijsttrekker. HVB doet niet mee in Brokopondo.

De NPS, VHP en PL hadden in een eerder stadium al bekendgemaakt wie op de kandidatenlijsten staan.

De partijen die meedoen aan de verkiezingen op 25 mei hadden tot vanmiddag drie uur de gelegenheid hun kandidatenlijsten indienen.

Comments are closed.