Partieel Lockdown verlengd : Maatregelen bij hotzone’s niet aangepast

Parafocus – 5 juli 2020
juli 5, 2020
Besmetting coalitieleiders niet van invloed op vervroegde machtswisseling
juli 6, 2020
Show all

Partieel Lockdown verlengd : Maatregelen bij hotzone’s niet aangepast

De partiele lockdown is verlengd. Deze zal nu gelden van 10 uur ‘s avonds tot en met 05.00 uur in de ochtend. De maatregelen zijn aangepast, maar op basis van vertrouwen in eigen verantwoordelijkheid. Dat zei Vice-president Ashwin Adhin gisteravond op de Surinaamse televisie. Volgens hem heeft het medisch team het geheel onder controle. De clusters van besmettingen zijn in beeld gebracht.

In Paramaribo is de besmetting aan het verminderen, maar In het oosten neemt het steeds verder toe. Dit gebied wordt getypeerd als een “hotzone”, dat zijn gebieden waar explosieve groei van besmette gevallen zijn. Voor dit gedeelte van het land blijven alle maatregelen ongewijzigd van kracht.

De aanpassing van de maatregelen is vanmorgen om 5:00 uur ingegaan en gelden voor alle andere gebieden in Suriname, behalve het Oosten. De nieuwe regels zijn eveneens gericht op het verder op gang helpen van het sociaal- en economisch leven, zegt de bewindsman.

U hoorde Vice-President Ashwin Adhin over de aangepaste maatregelen bij de partiele lockdown. Die gelden voor alle gebieden met uitzondering van Oost-Suriname. Adhin wijst op de eigen verantwoordelijkheid van eenieder om verspreiding van Covid -19 tegen te gaan. Met name het dragen van een mond- en neusbedekking wanneer u uit huis gaat, de handen regelmatig wassen, anderhalve meter afstand van anderen houden en het voortdurend opbouwen van uw weerstand. De teller van het aantal actieve besmettingen staat nu op 288, in totaal positief geteste gevallen is 594, genezen verklaard 292, in quarantaine 496, er zijn 6 mensen in de ICU en in totaal zijn er 14 doden te betreuren. 

Comments are closed.