Particulier woningbouwproject naar idee president gestart

Kinderhuis Ramoth wil 150.000 USD ophalen
maart 13, 2019
Phagwa is geen feest van buitensporigheid
maart 13, 2019
Show all

Particulier woningbouwproject naar idee president gestart

In zijn nieuwjaarrede heeft president Desi Bouterse het accent van sociale woningbouw verlegd naar een particuliere inbreng. Met de eerstesteenlegging voor haar woningbouwproject heeft P&D Real Estate N.V. daar zondag gehoor aan gegeven. In Vredenburg Serie B zullen er meer dan 3200 woningen worden gebouwd. Het project genaamd Altona Village 2 is 400 hectare groot en naar zeggen van Wanita Ramnath, salesmanager van P & D, is dit particulier initiatief tot stand gekomen nadat het staatshoofd de eigenaar een verzoek deed.

Het bedrijf stelt zich op het standpunt dat zowel de grote als de kleine beurs in aanmerking kan komen voor een woning op het project. Om het te bewijzen is er een samenwerking aangegaan met de Vereniging voor Minderdraagkrachtige Studenten

in Suriname (VMSS). Voorzitter Paul van Dun vindt dit een goede stap, in het voordeel van de student.

Paul van Dun, VMSS-voorzitter. Zowel van Dun als Rammnath waren niet duidelijk over de voorwaarden die gelden om in aanmerking te komen voor een woning op Altona Village 2. Beiden zijn echter van mening dat het project kan bijdragen tot een vermindering van de woningnood in het land.

Comments are closed.