Parafocus – 21 juni 2020
juni 21, 2020
Aankomende first lady ondersteunt Huize Albertine
juni 22, 2020
Show all

Partial lockdown weer van kracht

“Medisch doel total lockdown bereikt”

De partiele lockdown is weer van kracht, tussen 20:00 ’s avonds en 05:00uur in de ochtend. President Desi Bouterse zei zaterdag in een toespraak dat andere maatregelen zijn aangepast, dan wel gehandhaafd blijven in het kader van de operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’. Zo zijn de grenzen nog gesloten. En de patrouilles op de rivieren en bij controleposten te Stolkertsijver, Redi Doti, Stuwmeer en Krakka gaan onverkort door en worden versterkt met immigratie-officieren.

Volgens het staatshoofd is de verantwoordelijkheid van de burger nu doorslaggevend. Hij benadrukt het in acht nemen van de hygiëne- en voorzorgsmaatregelen, zoals handen wassen, het houden van andere half tot twee meter fysieke afstand (social distance) en het opdoen van een neus-mondkapje.

Met de total lockdown de afgelopen 2 weken heeft het zorgteam haar medisch doel bereikt. De lockdown heeft het team de kans te gegeven om besmettingshaarden te identificeren. In de afgelopen 14 dagen is dan ook in beeld gebracht wat er gaande is.

President Desi Bouterse. Zaterdagavond heeft hij het volk toegesproken. Het staatshoofd heeft daarbij ook de nabestaanden van de COVID-19 overledenen gecondoleerd. (2106)

Het aantal positief besmette personen is in het weekend opgelopen naar 314, waaronder 200 actieve gevallen. Terwijl 106 personen genezen zijn verklaard.

Comments are closed.