Parmessar haalt finalelijst post ACP secretaris-generaal niet

BOG Nickerie start woensdag met bespuiting scholen Nickerie
september 30, 2014
Werkzaamheden grondstation Menkendam zonder load-shedding afgerond
september 30, 2014
Show all

Parmessar haalt finalelijst post ACP secretaris-generaal niet

Surinames kandidaat, minister Rabin Parmessar van Openbare Werken, heeft de finale lijst van de Cariforum (Caricom en de Dominicaanse Republiek) voor de post van ACP secretaris-generaal niet gehaald. Uit de vijf genomineerden vanuit de Caribische regio zijn de kandidaten van Guyana, Jamaica en Trinidad & Tobago geselecteerd, meldt het Guyanese online medium Demerara Waves.

Cariforum moet uiterlijk morgen de finale lijst met namen aan het ACP secretariaat doorgeven.  De drie kandidaten in de race voor deze internationale post zijn nu de Guyanese ambassadeur Patrick Gomes voor de Europese Unie in Brussel, de Jamaicaanse Patricia Francis, voormalig uitvoerende directeur International Trade Center en Hamid Ghany van Trinidad, politiek wetenschapper en voormalig docent aan de Universiteit van de West Indies.

Naast Suriname, is ook de kandidaat van St Vincent & The Grenadines buiten de boot gevallen. Na indiening van de finalelijst, zal het ACP secretariaat de kandidaten interviewen, classificeren en presenteren aan de ACP ministeriële vergadering. Tijdens deze vergadering voorafgaand aan de 8ste ACP-top, die in december plaatsvindt, zal de nieuwe secretaris-generaal worden gekozen.  De huidige ACP secretaris-generaal Alhadji Mumumi van Ghana, zit aan tot maart 2015. Zijn opvolger zal het uitdagende proces aangaan om de laatste onderhandelingen tussen ACP-EU te leiden binnen de Cotonou-overeenkomst die in 2020 afloopt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.