Parmessar: 200 werknemers Suralco blijven in dienst

Hoe hoger de stroomrekening hoe kleiner de subsidie
oktober 9, 2015
President Brazilië sjoemelde met rekeningen
oktober 9, 2015
Show all

Parmessar: 200 werknemers Suralco blijven in dienst

De Assembleecommissie ‘Suralco’, onder leiding van Rabin Parmessar (NDP), heeft donderdag informatie ingewonnen bij de presidentiële onderhandelingscommissie met Alcoa. Parmessar deelt aan journalisten mee dat 200 arbeidsplaatsen bij Suralco zullen worden behouden. Met 571 werknemers zal er een afvloeiingsregeling worden overeengekomen.

De commissie heeft ook te horen gekregen dat met de contractors een ‘exit-regeling’ zal worden afgesproken. Intussen hebben diverse werknemers bij contractors hun baan verloren, zegt vakbondsleider Murwin Leeflang aan Starnieuws. Op slinkse wijze zouden zij met een maandsalaris naar huis zijn gestuurd. Hiertegen wordt er geprotesteerd.

Parmessar deelt mee dat de commissie met diverse betrokkenen zal praten. Maandag is er een gesprek met het Bauxietinstituut om meer inzicht te krijgen over de bauxietsituatie nationaal en internationaal. De commissie heeft ook het concept memorandum of understanding ontvangen. Dit zal worden bestudeerd, waarna verder met de onderhandelingscommissie van gedachten zal worden gewisseld. Intussen heeft Alcoa meegedeeld dat de Paranam-operatie zal worden stopgezet per 30 november en de fabriek zal worden ontmanteld. STARNWS 

1 Comment

  1. Muk Samamudi schreef:

    Parmessar wat praat hij……hoe komt hij aan die info…dit bedoel ik volk mjsleiders……no tak sani sa yu no sabi…….