Parlementariër Pokie vind ouders aansprakelijk voor resultaten onderwijs

Verkeersveiligheidsmaand van start 15 augustus
augustus 15, 2017
Suriname  verstevigt banden met Cuba en Nicaragua
augustus 15, 2017
Show all

Parlementariër Pokie vind ouders aansprakelijk voor resultaten onderwijs

ABOP-parlementariër Diana Pokie geeft aan dat het duidelijk fout gaat met ons onderwijs maar dat er niets wordt gedaan om het te veranderen. Dit zei ze tijdens een partij bijeenkomst te Moengo Tapoe in het district Marowijne.

De slechte schoolresultaten spreken volgens haar boekdelen. In het parlement heeft ze ook aandacht daarvoor gevraagd. Vooral scholen uit achtergestelde gebieden doen het barslecht, stelt ze. Als opvoedkundige en leerkracht is het volgens haar ook belangrijk om de eerste verantwoordelijken te wijzen op hun verantwoordelijkheid. “Dat zijn de ouders.”

Elke ouder heeft de plicht om in zijn eigen situatie na te gaan waarom het slecht is gegaan met de kinderen. We moeten niet bang zijn om de hand in eigen boezem te steken, onderwijst Pokie. “Per slot van rekening gaat het op de eerste plaats om de ontwikkeling van uw kind en zo ook dit land.” Ze heeft de achterban van haar partij, ABOP, opgeroepen voor sterke sociale controlesystemen. “Als partij staan we ook klaar om te helpen waar nodig.” Net als ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk is zij ook verzekerd van betere tijden met haar partij.

Comments are closed.