Parlementarier Panka blij: Bewoners Smalkalden krijgen eindelijk titel op grond

Bas Ahmadali: Decentralisatie en verdere democratisering completeren met gekozen DC’s
juni 15, 2015
Kluivert met Curaçao verder in WK-voorronde na oponthoud door onweer
juni 15, 2015
Show all

Parlementarier Panka blij: Bewoners Smalkalden krijgen eindelijk titel op grond

De stichting voor Zekerheid en Duurzame Ontwikkeling Paranam en omgeving (Zedop) is blij met de overdracht van enkele gronden, aan de gemeenschap van Smalkalden Oost. De gronden zijn kortgeleden overgedragen aan Grondminister Steven Relyveld, door vastgoedondernemer Ramon Kensenhuis. Als directeur van de Nationale Bemiddelings Maatschappij (NBM) heeft hij daartoe een overeenkomst gesloten met de overheid.

De bewoners van dit gebied is hiermee een stukje zekerheid toegekend op de gronden, waar zij decennialang wonen. Aftredend Assembleelid Ricardo Panka, die adviseur is van Zedop, is ingenomen dat de regering en de bewindsman woord hebben gehouden. De bewoners hebben ook hun bereidsverklaring mogen ontvangen de vorige maand.

De stichting, die ongeveer 100 gezinnen vertegenwoordigd, is blij dat de jarenlange strijd voor erkenning en toewijzing van de gronden nu eindelijk achter de rug is. Panka zegt ook ondersteuning te zullen blijven verlenen aan de bewoners van Smalkalden West, waar enkele gezinnen met een soortgelijk probleem zitten.

1 Comment

  1. Henk Kasanpawiro schreef:

    Na SoSo Lobie ! Gefeliciteerd aan een ieder van Smalkalden ! Heb veel vrienden daar wonen !