Parlementariër Jogi wacht besluit president af

Alles ‘ready’ voor verkiezing Caricom-jeugdambassadeurs
april 16, 2019
Sportverslagen – 16 april 2019
april 16, 2019
Show all

Parlementariër Jogi wacht besluit president af

Noemt positie minister Samsoedien “onhoudbaar

VHP-parlementariër Mahinder Jogi wacht het besluit van president Desi Bouterse af in de kwestie van minister Roline Samsoedien van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer (RGB). Samsoedien is onder zwaar vuur komen te staan deze dagen vanwege mogelijke betrokkenheid bij een reeks twijfelachtige gronduitgiftes. Jogi is van mening dat de positie van de RGB-bewindsvrouw “onhoudbaar” is geworden en dat ze per direct met ontslag moet. Als lid van de oppositie deed de parlementariër onlangs tijdens de begrotingsbehandeling een boekje open een aantal naar corruptie riekende gevallen die zich onder haar ministerschap hebben voorgedaan. Ook zou Samsoedien in 2011 toen ze nog districtscommissaris was, zichzelf gronden hebben toebedeeld aldus Jogi. In het belang van ‘de kruistocht tegen corruptie’ die Bouterse meerdere malen heeft aangekondigd kijkt hij uit naar de volgende stap van het staatshoofd.

Jogi valt verder over de manier waarop de minister de 7 best geslaagden van het Polytechnic College (PTC) een bereidverklaring gaf voor een perceel. Dat gebeurde op 5 april. Zo werd het studentenhuisvestingsproject ‘De Toekomst’ gelanceerd. Hoewel hij het ziet als een goede daad vreest Jogi de precedenten die het mogelijk schept.   

VHP-DNA-lid Mahinder Jogi over de kwestie van RGB-minister Roline Samsoedien. Jogi hoopt dat de president een ‘wijs besluit’ zal nemen. Het was opmerkelijk Edward Belfort van de ABOP die in het parlement als eerst Samsoedien beschuldigde van dubieuze betrokkenheid bij gronduitgiftes. Hij weerlegde echter geen concrete bewijzen hiervoor.

Comments are closed.