Parlementariër Cheung haalt bakzeil tegen Parbode

Brunswijk en Bouterse in dialoog
juni 12, 2015
Andre Pakosie krijgt 6 jaar cel voor misbruik dochter
juni 12, 2015
Show all

Parlementariër Cheung haalt bakzeil tegen Parbode

Assembleelid Noreen Cheung is door de rechter op alle punten in het ongelijk gesteld, in het kort geding, datze vorig jaar tegen het maandblad Parbode had aangespannen. Cheung stapte naar de rechter, nadat in april vorig jaar in een interview in het maandblad verscheen, met de teneur, als zou zijtwijfels hebben over de amnestiewet. Volgens haar was er in het artikel met gelijknamige titel, sprake van laster. Hoewel haar uitlatingen tijdens het vraaggesprek op band staan, startte Cheung toch een rechtszaak tegen het blad. Naast schriftelijke excuses eiste Cheung een correctie via verschillende kranten en nieuwssites.

De kortgedingrechter gaat met geen enkele eis van Cheung akkoord. “De kantonrechter is van oordeel dat uit haar citaten inderdaad begrepen kan worden dat Cheung twijfels heeft over de amnestiewet. Immers stelt ze zelf dat de kwestie voor haar ‘nog altijd een vraagteken’ is.

Cheung heeft verder niet betwist dat ze deze uitlatingen heeft gedaan”, staat in het vonnis te lezen. “Wanneer Parbode dat dan ook zo in een artikel opneemt, kan hen geen onzorgvuldigheid of onrechtmatig handelen worden verweten.”

Journalist Pieter Van Maele, die het betwiste interview met Cheung heeft gemaakt, is erg tevreden met het vonnis. Hij is blij dat na langer dan een jaar duidelijk is geworden dat het kort geding nergens op gebaseerd was.

 

 

3 Comments

  1. Ze krijgen allemaal stuk voor stuk wat hen toekomt in deze politieke wereld

  2. Raoul Miranda schreef:

    Hahahaha
    Gaat ze weer huilen??

  3. Susi Gadjoe schreef:

    Er is geen land te bezeilen met haar. Men gaat schipbreuk lijden !!