Parlementariër Breeveld eist transparantie in kwestie verduistering ATV

Centrale Bank en CLO bespreken mogelijkheden huizenbouwlening voor laagste inkomens
maart 29, 2014
Taxiland compleet op de schop met lancering Suriname Taxi Centrale
maart 29, 2014
Show all

Parlementariër Breeveld eist transparantie in kwestie verduistering ATV

DOE parlementariër Carl Breeveld wil dat Telesur openheid van zaken geeft in de kwestie waarbij in januari aan het licht kwam, dat een medewerker verantwoordelijk voor de financiën bij Telesur-onderdeel ATV, de zaak voor naar verluidt honderd duizenden US-Dollars lichter had gemaakt. Het kan er bij de parlementariër, die zich al enige tijd sterk maakt voor corruptiebestrijding, niet in, dat Telesur eraan vasthoud de zaak intern af te wikkelen en geen duidelijkheid geeft over wat er in deze kwestie is besloten.

Breeveld is bovendien van oordeel dat in dit soort fraudezaken, waarbij het gaat om grote geldbedragen, van de schuldigen moet worden geëist, dat die het gestolen geld terugbetalen. Dit om als voorbeeld te dienen voor anderen, die het ooit mochten wagen zich aan dergelijk gedrag te bezondigen, stelt Breeveld.

 

 

Mocht Telesur deze verduisterings-zaak intern hebben opgelost, dan is het volgens Breeveld toch wel belangrijk te weten wat er is afgesproken. Evenwel blijft Breeveld van oordeel dat van Justitie, in deze het Openbaar Ministerie, een oordeel wordt gevraagd.

De DOE parlementariër is van plan over deze zaak rechtstreeks vragen te stellen aan Telesur. In laatste instantie zal hij hierover vragen stellen aan de minister van TCT casiquo regering, onder wiens indirecte verantwoordelijkheid de parastatale onderneming valt. Telesur blijft vooralsnog bij haar eerder ingenomen standpunt dat zij de zaak intern afhandelt en geen informatie over personeelsaangelegenheden deelt met de media. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.