Belgen en Surinamers
februari 8, 2017
‘Syrische regering en rebellen wisselen meer dan honderd gevangenen uit’
februari 8, 2017
Show all

Parlement keurt Vleeskeuringswet goed

 

Het parlement heeft gisteren de Wet op keuring van vlees en vleesproducten goedgekeurd. Dit betekent dat na de afkondiging van deze wet in het Staatsblad, keuringsbedrijven vergunningplichtig zullen worden. Ook winkels die vers vlees en vleesproducten willen verkopen zullen een vergunning moeten hebben. Bij deze wet gaat het op de eerste plaats om de voedselveiligheid en uiteindelijk ordening van de sector.

De goedkeuring van de Wet op keuring van vlees en vleesproducten is ook niet zonder slag of stoot gegaan. Vanuit zowel de oppositie als de coalitie kreeg minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) diverse vragen op zich afgevuurd. Daarop gaf de bewindsman niet afdoend antwoord vonden enkele parlementariërs.

 

De zogenoemde Vleeskeuringswet is aangenomen met 39 algemene stemmen. Met betrekking tot de importheffing op kip- en kipdelen zegt LVV-minister Algoe dat er nagegaan wordt welke maatregelen binnen de regels van de Wereld Handelsorganisatie getroffen kunnen worden, om het invoerrecht op kip te verhogen.

Hij gaf ook kort antwoord op een aantal andere vragen.

 

Quote: …….. Algoe beantwoord andere vragen

 

Minister Soeresh Algoe van LVV, die gisteren kort enkele vragen beantwoordde in het parlement, vóór de Wet op keuring van vlees en vleesproducten werd goedgekeurd. De Nationale Assemblee zal zich opmaken een verhoging van het invoerrecht op kip nader te bekijken. Het is een onderwerp met tal van haken en ogen eraan gekoppeld.

Comments are closed.