Dagbladen overzicht – 13 april 2019
april 13, 2019
Overheidsstelsel houdt 83.000 personen overeind
april 13, 2019
Show all

Parlement brengt nationale sporters hulde

De Nationale Assemblee gaat niet voorbij aan de topprestaties die jonge Surinaamse sporters neerzetten. Zo werd vrijdag de groep sporters van de Special Olympics World Summer Games gehuldigd in het parlement. Ook werden andere sporters zoals Ralitsa Nijman, Yaël Touw Ngie Touw, Tosh van Dijk en Miguel van Assen gehuldigd. Van Assen was niet persoonlijk aanwezig. Volgens de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons, zijn alle jonge sporters die een prestatie behalen een voorbeeld voor andere jongeren in Suriname. In het bijzonder de special olympians. Ze hebben aangetoond dat ze met een beperking vijftien medailles in de wacht wisten te slepen.

De trainers kregen een oorkonde voor het werk dat ze hebben verricht in het trainen van de sporters. De ouders werden eveneens bedankt, want die moeten ook veel doen om hun kind zover te krijgen, mee te kunnen doen aan de wedstrijden.

Alle medaillewinnaars kregen naast een waardebon van een sportwinkel ter waarde van SRD 1000 ook een spaarbankboek, een certificaat en een bloemetje. De special olympians die geen medailles behaalden hebben naast een certificaat een waardebon van SRD 500 gekregen. Tijden de Special Olympics World Summer Games, gehouden in Dubai, zijn vijftien medailles voor Suriname binnengehaald, waarvan zes goud, zes zilver en drie brons zijn. In Tien Op Zondag het complete verslag over de huldiging van sporters door De Nationale Assemblee.

Comments are closed.