PANDHUIZEN BUITEN FINANCIËLE NOOD BURGERS UIT

Keshopersad GangaramPanday blij met jong leiderschap bij Politie Bond
juli 21, 2016
HARD WERKEN EN PLANNING BRENGT GUYANA LANGSZIJ SURINAME
juli 21, 2016
Show all

PANDHUIZEN BUITEN FINANCIËLE NOOD BURGERS UIT

Burgers die besluiten hun gouden sieraden te verpanden omdat ze dringend geld nodig hebben, moeten ervoor waken dat zij niet opgelicht worden door geldschieters die niet volgens de wet werken. Hiervoor waarschuwt Vincent Gordon, coördinator pandhuizen van de Volks Crediet Bank.

“Een pandhouder mag zich in geen enkel geval de sieraden toe-eigenen van mensen, die niet kunnen of willen aflossen. Alles moet in het openbaar worden geveild.” Gordon sprak woensdag bij de uitbreiding van de panddiensten van de VCB-Bank naar het filiaal aan de Derde Rijweg in Kwatta. Albert Alleyne, voorzitter van de Consumenten Kring waarschuwt dat mensen inderdaad slachtoffer worden van geldschieters. “Vaak doen ze voorkomen alsof ze heel hoge bedragen verstrekken. Hun intentie is om zich de sieraden toe te eigenen. Daarom roepen wij de samenleving op om gebruik te maken van de diensten van de VCB-Bank die volgens de wet worden verleend.”

Alleyne juicht het besluit van de bank toe om haar diensten dichterbij het volk te brengen. De bank heeft plannen om ook te Tambaredjo in Commewijne en Friendship in Coronie panddiensten aan te bieden. “Hiermee krijgt het volk makkelijker toegang tot legaal opererende diensten.” Anderzijds veroordeelt hij onder meer de Centrale Bank van Suriname die onvoldoende optreedt tegen pandhuizen die niet conform de wet opereren en daardoor burgers gevaar laten lopen. Hij roept ook de VCB-Bank op om haar dienstverlening beter te promoten. DWT

Comments are closed.