Besmettingsgevallen blijven stijgen
juni 3, 2020
Steunbetalingen stopgezet vanwege verscherpte regels
juni 3, 2020
Show all

PAHO: Coronapandemie is beheersbaar

Volgens de directeur van de Pan American Health Organization (PAHO), Carissa Etienne, is de COVID-19 pandemie beheersbaar. Etienne zegt dat het handhaven van sociale afstandsmaatregelen, het verbeteren van het toezicht en het versterken van de gezondheidssystemen, de drie sleutels zijn om de COVID-19 situatie in de Amerika ’s te beheersen. Afgelopen week waren er wereldwijd 732.000 nieuwe gevallen, en hiervan waren er meer dan 250.000 nieuwe gevallen in Latijns-Amerikaanse landen. Samenwerking is van grote noodzaak in de strijd tegen het virus, aldus de PAHO-directeur.

Vanwege de uitgestrektheid van de Amerika ’s, een regio met enorme ongelijkheden, is het een complexe zaak om COVID-19 een halt toe te roepen. De ontstane noodsituaties omvatten een sterk stijgend aantal besmettingen, overbelaste economieën en kwetsbare groepen met een groter risico, zoals de inheemse bevolking, migranten en mensen met chronische ziekten.

Carissa Etienne, PAHO-directeur. Ze wijst erop dat de reactie op de coronapandemie afhangt van het feit of gezondheidswerkers veilig en gezond zijn, en de levering van persoonlijke beschermingsmiddelen moet blijven stromen naarmate de gevallen toenemen.

Comments are closed.