Padvindsters gilde viert 70jarige bestaan met Lustrumkamp

Kensenhuis wil steun voor sectoren pluimvee en cassave industrie
september 5, 2017
Politie onderzoekt gevallen oplichting
september 5, 2017
Show all

Padvindsters gilde viert 70jarige bestaan met Lustrumkamp

Het Surinaamse Padvindsters Gilde (SPG) heeft in verband met zijn zeventigjarig bestaan dit jaar een lustrumkamp gehouden te Bosbivak bij Zanderij voor haar kabouters, padvindsters en leidsters. Het thema voor dit kamp van een week was: ‘Grow Girl Scouting’.

In thema’s per dag is uitgegaan van het ‘Ontdekken tijdens een avonturentocht’, zegt de organisatie in een schrijven. De officiële opening was op 26 augustus met onder andere de districtscommissarissen van Para en Wanica, oud-bestuursleden, bestuursleden van de zusterorganisatie ‘Gidsen Suriname’ en de ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement.

De kabouters, dat zijn meisjes tot ongeveer 10,5 jaar, hebben vier dagen gekampeerd tot vorige week maandag en de padvindsters acht, tot afgelopen vrijdag. Tijdens deze lustrumkamp waren er diverse activiteiten zoals educatieve dagtochten naar de luchthaven en Staatsolie en een informatiemiddag van het Korps Politie Suriname. Er was ook een Surinaamse avond met optredens en zang, een sportmiddag, natuurtochtjes en voettochten. “Kampvuren met zang, dans en spel, ontbraken”, schrijft de organisatie.

Het Surinaamse Padvindsters Gilde is 70 jaar geleden in Suriname geïntroduceerd door Maria Jacoba Paulina Oostburg-Cop. De organisatie slaat zich op de borst dat een ieder die eens verbonden is geweest of nog steeds verbonden is aan de padvinderij, kan spreken van de positieve invloed die het spel van verkennen heeft gehad of heeft op de persoonlijke ontwikkeling. Een veel gebruikt gezegde luidt dan ook: “eens padvindster, altijd padvindster”.

Comments are closed.