Padieproductie moet naar 90.000 hectare per jaar

– Suriname heeft geen solide fundament om money laundering, en terrorisme en corruptie te bestrijden , zegt Van Dijk Silos
maart 2, 2021
Verkoop benzine aan de pomp niet in gevaar
maart 2, 2021
Show all

Padieproductie moet naar 90.000 hectare per jaar

Minister Sewdien gaat voor structurele aanpak problemen rijstsector

Met een structurele en grondige aanpak van de meest dringende problemen in de rijstsector is minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij van plan, elk seizoen de inzaai van padie te doen stijgen om aan het eind van dit regeertermijn een jaarlijkse productie van 90 duizend hectare te hebben bereikt. Nu wordt er 60 duizend hectare per jaar gehaald, maar als de grote problemen zoals het veiligstellen van water via het pompgemaal Wageningen en Wakay op korte termijn zijn opgelost, ziet het er voor de boeren veel beter uit, zegt de bewindsman.

Met een lening van 30 miljoen USdollar bij de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB wordt volgens minister Sewdien een ander obstakel weggewerkt. De infrastructuur in de verschillende rijstpolders wordt gerehabiliteerd en het beheer wordt overgedragen aan de boeren die verenigd zijn in waterschappen.

Met het benoemen van een nieuw bestuur bij het Anne van Dijk Rijst-Onderzoekscentrum, ADRON, onder leiding van Paul Lieuw Kie Song, en technische ondersteuning vanuit Nederland, ziet de LVV topman betere tijden aanbreken voor wat betreft onderzoek en de ontwikkeling van kwalitatief goed zaaizaad.

Comments are closed.