Virtuele Nationale Kunstbeurs 2020 COVID-19 verantwoordt
augustus 5, 2020
Covid-19 website bijgewerkt; 88 nieuwe gevallen
augustus 5, 2020
Show all

Padieboeren willen verlichting noden

Padieboeren uit de Middenstandspolder en Wageningen hebben bij minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) aangedrongen op een spoedige verlichting van hun noden. Al meer dan 7 jaar kampen de rijsttelers in de droge tijd met een watertekort en in de regentijd met ondergelopen arealen. Volgens de padieboeren komt dit door het gebrekkig functionerend pompgemaal van Wageningen.  

De LVV-bewindsman gaf aan dat voor hem slechts een ding voorop staat: zaken in place brengen om de padie-inzaai in november te kunnen garanderen. Hij zegde toe tot het uiterste te zullen gaan om de oude pompen voor nu draaiende te houden, terwijl er hard gewerkt zal worden om de nieuwe pompen in Wageningen geïnstalleerd te krijgen. 

Minister Prahlad Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij. Hij hoorde dinsdag klachten aan van een groep boze padieboeren in het district Nickerie, die aannemer Rinesh Mangaldien als hoofdschuldige aanwijzen voor de situatie waarin ze de laatste jaren zitten. Hij moet 3 elektrische pompen van het pompgemaal Wageningen vervangen, maar het werk schijnt maar niet te vlotten. Mangaldien wordt onder meer beticht van malversaties; al dan niet met geld dat hij naar verluidt reeds zou hebben ontvangen voor het project. De aannemer heeft laten weten mee te willen werken aan een diepgaand onderzoek in de kwestie.

Comments are closed.