Paar honderd mensen bij protest op Kerkplein

Corona-virus:
maart 6, 2020
Grenzen in Nickerie ook in staat van paraatheid om COVID-19
maart 6, 2020
Show all

Paar honderd mensen bij protest op Kerkplein

Een paar honderd mensen hebben gehoor gegeven aan de oproep van Stephano ‘Pakkitwo’ Biervliet om vrijdag op het Kerkplein tegen het regeringsbeleid te protesteren. Drie weken geleden, op 17 februari bij het eerste protest, waren er nog een paar duizend Surinamers op het Onafhankelijkheidsplein. Maar volgens Biervliet is niet het aantal personen belangrijk, maar de boodschap die wordt gebracht. In zijn toespraak riep hij de oppositiepartijen op hun ego en kleur aan de kant te zetten, en gezamenlijk te strijden tegen het beleid van de regering.

Voor vrijdag waren vooral jongeren en seniorenburgers opgeroepen door Biervliet. Amanda Sheombar van de actiegroep ‘Bezorgde Burgers’ richtte zich in haar toespraak vooral tot de Surinaamse jeugd en de verantwoordelijkheid die ook zij hebben op 25 mei.

In tegenstelling tot 17 februari heeft de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven de leden niet opgeroepen het protest te ondersteunen. Wie dat wel deed, was de Vereniging van Medici in Suriname. De gezondheidszorg is volgens de VMS ook hard getroffen door de financiële, waar de regering verantwoordelijk voor wordt gehouden. In ziekenhuizen worden nu alleen acute gevallen geholpen, stelt een arts.

Radio 10 sprak ook met enkele jeugdigen op het Kerkplein. Waarom hebben ze gehoor gegeven aan de oproep, en wat vinden ze dat er moet gebeuren?

Tot zover een verslag van het protest op het Kerkplein, vrijdagmorgen.

Comments are closed.