OWT&C pakt vijftal kruispunten in Paramaribo aan

Hoofdwegen productiegebieden moeilijk begaanbaar
mei 23, 2017
Rukwinden zorgen voor enorme schade
mei 23, 2017
Show all

OWT&C pakt vijftal kruispunten in Paramaribo aan

Doel is verkeersveiligheid terug te brengen

Er wordt op dit moment naar alternatieve maatregelen gekeken om het fenomeen van hard of te wel onverantwoord rijgedrag terug te dringen.
Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is in dit kader druk bezig om een aantal aanpassingen op belangrijke hoofd en kruisingswegen aan te brengen, met het doel de verkeersveiligheid te kunnen waarborgen.
Dit zegt Henk Wip, Hoofd Afdeling Verkeer Openbare Werken aan Radio10.

Ondanks vele bewustwordingsacties van de politie en het OWT&C is de situatie tot op heden,onveranderd gebleven. Als gevolg van de verruwing op de openbare weg, stijgt de vraag uit de gemeenschap naar het plaatsen van verkeers drempels enorm, zegt Wip.

De OWT&C funktionaris denkt dat toepassing van verkeers management met alle relevante actoren in de toekomst voor minder problemen kan zorgen. Hij doet ook een dringend beroep op vooral weggebruikers om zich te vergewissen van het doel en de funktie van bv aangebrachte verkeersaanduidingen langs de weg.

U hoorde Henk Wip, Hoofd Afdeling Verkeer Openbare Werken in gesprek met Radio10.

Momenteel vindt op verschillende weglokaties een aantal verkeers aanpassingen plaats. Het ministerie van Openbare Werken en Communicatie vraagt begrip bij de uitvoering van werkzaamheden op de weg.

Comments are closed.