OWT en C treft maatregelen tegen buschauffeurs en vergunninghouders

Herdenking 500 jaar reformatie
oktober 31, 2017
Sport- en Jeugdzaken en de Indonesische Ambassade willen Pentjak Silat sport verder ontwikkelen
oktober 31, 2017
Show all

OWT en C treft maatregelen tegen buschauffeurs en vergunninghouders

Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT en C) treft maatregelen tegen buschauffeurs en buseigenaren die zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden. Binnen het kader van ordening van het openbaar vervoer is de overheid 6 maanden geleden gestart met controle werkzaamheden door de bus controleurs van het ministerie.

Joyce Blokland- Wijnstein, directeur van het Directoraat Transport zegt dat er al aangekondigd is dat conform de vergunningsvoorwaarden, sancties getroffen worden tegen zowel de buschauffeur als de vergunninghouder bij het niet naleven van wet en regelgeving. Ze geeft aan dat, ondanks waarschuwingen blijkt dat de chauffeurs alle regels vertrappen. Roekeloos rijden, rijden zonder chauffeurkaart, rijden op het rijwielpad en zich niet houden aan de aangewezen route zijn een deel van de overtredingen die de chauffeurs begaan.

Aan de hand van de bevindingen van de rapporten van de politie en de bus controleurs worden de sancties getroffen. De maatregelen kunnen zijn een waarschuwing of schorsing van een maand tot 6 maanden.

Comments are closed.