Overvaller doodgeschoten in gevecht met goudzoekers

Politicoloog Breeveld: ‘Partijen moeten waarborgsom betalen’
maart 28, 2014
Verdachte van kappartij aangehouden
maart 28, 2014
Show all

Overvaller doodgeschoten in gevecht met goudzoekers

Bij een vuurgevecht tussen struikrovers en gouddelvers is woensdagmiddag één van de rovers doodgeschoten. Dit gebeurde op het goudveld Kumbu bij Brownsweg in Brokopondo, zo meldt de politie.

De gouddelvers waren onderweg naar hun kamp. Vier zaten in een auto en één reed op een bromfiets. Niet ver van hun kamp werden de goudzoekers gedwongen halt te houden door zes zwaar gewapende en gemaskerde struikrovers. De gouddelvers werden mishandeld en beroofd van hun voertuig, een hoeveelheid ruw goud, hun mobiele telefoontoestellen en geld.

De collega’s die al in het kamp waren merkten dat er iets gaande was en schoten hun collega’s te hulp. Er ontstond toen een schotenwisseling tussen de goudzoekers en de criminelen. Daarbij liepen drie van de overvallen goudzoekers schotverwondingen op.

Een lid van de roversbende raakte dodelijk gewond. Naderhand bleek het te gaan om de 21- jarige Braziliaan, Jefferson da Cruz da Sousa.

Het ontzielde lichaam van Jefferson is voor sectie in beslag genomen. De recherche van Geyersvlijt is belast met deze zaak. De overleden Braziliaan was een oudbekende van de politie.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.