Overheidsstelsel houdt 83.000 personen overeind

Parlement brengt nationale sporters hulde
april 13, 2019
Surinaams Paviljoen biedt Surinaamse bedrijven toegang tot Kwakoe Festival
april 13, 2019
Show all

Overheidsstelsel houdt 83.000 personen overeind

Volgens vicepresident Adhin een wapenfeit voor regering Bouterse II

Vicepresident Ashwin Adhin zei tijdens de massameeting van de Nationale Democratische Partij (NDP), op 26 maart, dat het overheidsstelsel anno 2019 plaats biedt aan 83.000 personen. Dat is omgerekend zo een 53 procent van de beroepsbevolking van het land, gaf hij ook aan. Dat ruim 27.000 ambtenaren hun baan konden behouden in weerwil van de economische crisis, noemt de vicepresident een wapenfeit van de regering Bouterse II.

Het is de oppositie die aldoor het woord sanering in de mond neemt, volgens hem, zonder te denken aan de gevolgen voor de duizenden gezinnen die afhankelijk zijn van het ambtenarenloon. Donderdag ging Adhin in op vragen gesteld in het parlement en verduidelijkte hij nogmaals dat deel van zijn toespraak die hij had gehouden in OCER.

Vicepresident Ashwin Adhin die donderdag in De Nationale Assemblee zijn betoog op het podium in OCER vorige maand, toelichtte. Als NDP-hoofdbestuurslid heeft Adhin verder ook gezegd dat de regering met onder meer leningen in staat is geweest de lonen uit te betalen. Dat was nodig, met de staatsinkomsten die van 1,4 miljard SRD terugvielen naar SRD 275 miljoen, hield hij een duizendkoppige menigte in het partijcentrum van de NDP in maart voor

Comments are closed.