OVERDRACHTSBELASTING ONROEREND GOED VERHOOGD

STAATSOLIE WIL DIT WEEKEND WEER GASOLINE LEVEREN
februari 11, 2016
Bisschop hoeft misbruik volgens Vaticaan niet per se te melden’
februari 11, 2016
Show all

OVERDRACHTSBELASTING ONROEREND GOED VERHOOGD

Het kopen van een perceel is sinds 1 februari duurder, omdat de overdrachtsbelasting op onroerend goed is verhoogd. Dit komt door het besluit van het Management Instituut Grondregistratie en Landinformatiesysteem (MI-Glis) om voortaan in plaats van de klapper van 2005, die van 2011 te gebruiken.

Glis-bewaarder Ricardo Vreden bevestigt dit en onderstreept daarbij dat het percentage dat aan belasting wordt geïnd, niet is verhoogd. De klapper is een schema waarin de minimale verkoopwaarde van percelen in de verschillende buurten wordt vastgesteld. Hij licht toe dat de verkoopwaarden in de klapper van 2005 enorm verouderd zijn.

De verhoging had volgens Vreden allang moeten plaatsvinden, maar het MI-Glis hield rekening met de minderbedeelden in de samenleving die een perceel moeten kopen. De verhoging was echter onvermijdelijk. De discrepantie tussen de verkoopwaarde in de klapper van 2005 was te groot in vergelijking met de werkelijke verkoopbedragen. Daarnaast was de verhoging volgens Vreden noodzakelijk wegens de krappe inkomsten van de regering. MI-Glis heeft de regering al enige tijd geadviseerd om het percentage van de overdrachtsbelasting, dat 7 procent van de verkoopwaarde bedraagt, te verminderen en tegelijkertijd de klapper nog meer te actualiseren. DWTonline

Comments are closed.