Oud rechter Ramnewash begraven

Politie corrigeert voor tweede maal berichtgeving rond moord Stewart
september 19, 2014
Citaten en gezegden
september 19, 2014
Show all

Oud rechter Ramnewash begraven

Kantonrechter Albert Ramnewash is donderdagmiddag ten grave gedragen. Voorafgaand is een rouwdienst gehouden in de hal van de Kamer van Koophandel en Fabrieken. Verschillende sprekers hielden toespraken en gaven de belangrijke rol van Ramnewash aan in de ontwikkeling van onder meer de rechtspraak, sport en het liefdadigheidswerk. Zo meldt De Ware Tijd.

“Hij is de beste voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond geweest! Er was geen enkele als hij! Dit nog in een tijd, in de jaren ’80 en ’90, toen Suriname furore maakte op de internationale voetbalscene”, exclameerde Gilly van Holt, voormalig SVB- ondervoorzitter en goede vriend van de rechter.

Zijn belangrijkste mijlpaal was volgens velen de 59 jaren die hij in overheidsdienst is geweest.

Het grootste deel van deze periode bracht hij in de rechterlijke macht door. Volgens advocaat Carlo Jadnanansingh haalde hij zijn grootste verdiensten als rechter-commissaris en lid van het Hof van Justitie. “De meest ingewikkelde zaken heeft hij deskundig afgerond.” Zoon Roy Ramnewash liet weten dat de familie vooral Ramnewash’ gevoel voor humor zal missen.

Na de dienst werd het lichaam van Ramnewash onder begeleiding van de Militaire Politie vervoerd naar de begraafplaats Rusthof aan de Jagernath Lachmonstraat. De kantonrechter overleed 11 september op 76-jarige leeftijd in ’s Lands Hospitaal.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.