Oud-minister Curaçao verdacht van betrokkenheid bij moord Wiels

Ayatollah Khamenei haalt fel uit naar Saudi-Arabië over Mekka
september 6, 2016
Obama zegt ontmoeting met Filipijnse president Duterte af na belediging
september 6, 2016
Show all

Oud-minister Curaçao verdacht van betrokkenheid bij moord Wiels

Een oud-minister van Curaçao wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op Helmin Wiels. Elmer Wilsoe zou contact hebben gehad met een van de schutters.

Vorige week verscheen een gedeelte van het proces-verbaal van de recherche. Daarin werd Wilsoe genoemd als verdachte. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie heeft bevestigd dat de gepubliceerde pagina’s afkomstig zijn uit het dossier, meldt de NOS. Wiels werd op 5 mei 2013 op het strand van Marie Pampoen doodgeschoten. Hij was leider van Pueblo Soberano (Souverein Volk), toen de grootste politieke partij. Schutter Elvis K. werd in juli definitief veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Mededader F. pleegde na zijn arrestatie zelfmoord in zijn cel. Wilsoe is momenteel nog parlementslid en was partijgenoot van Wiels. Hij werd door lokale media al eerder aangeduid als verdachte in de zaak.

Hij zou in de ochtend van de moord telefonisch contact hebben gehad met schutter F. Uit het proces-verbaal blijkt dat Wilsoe tijdens de ochtend van de moord een afspraak met Wiels op het strand zou hebben. Hij zou die locatie hebben gedeeld met F. Een motief ontbreekt tot dusver. Tegenover lokale media ontkent Wilsoe zijn betrokkenheid. Voorlopig komt hij niet meer in het parlement, maar zijn zetel geeft hij niet op.

Comments are closed.