OS Brokopondo wint Scholenquiz 2016

DODSON KRIJGT POLITIEKE STEUN VAN PRESIDENT
juli 19, 2016
Staat is Self Reliance SRD 68 miljoen verschuldigd
juli 19, 2016
Show all

OS Brokopondo wint Scholenquiz 2016

OS Brokopondo (Brokopondo Centrum) is winnaar geworden van de Rosebel Brokopondo Scholenquiz 2016. In de finalewedstrijd is de school als sterkste uitgekomen tegen OS Afobakaweg.

Van de 16 lagere scholen die op 8 juli hebben meegedaan aan de voorronde, waren acht gekwalificeerd voor de finale in de Kruto Oso te Brownsweg. De andere mededingers waren EBG Balingsula, RK Sint Gerardus Majellaschool (Nieuw Lombe), EBG WA Liefdeschool (Marchallkreek), EBG Frans Jozef Prijorschool (Tapoeripa), OS Victoria (Asigron/ Victoria) en OS Phedra.  De winnende school heeft een wisseltrofee gehad. De eerste en de tweede plaats hebben een bedrag voor de schoolkas gehad van Rosebel Gold Mines NV. Alle deelnemende leerlingen van deze twee scholen hebben ook een stimuleringsbedrag gehad. De finale is op 15 juli afgewerkt.

Het is de vierde keer dat de Scholen quiz – een project van Rosebel Gold Mines NV – is uitgevoerd samen met de jongerenorganisatie Junior Chamber International (JCI). Het project moet de zesdeklassers van de GLO-scholen uit Brokopondo ondersteunen naar de GLO-toets toe. Bij de quiz krijgen de leerlingen vragen te beantwoorden, die vooraf door deskundigen van de scholen zijn samengesteld.

 

Comments are closed.