Orkaan Matthew ook invloed op vluchten Surinam Airways

Sport 07 oktober
oktober 7, 2016
Today In Pop History
oktober 7, 2016
Show all

Orkaan Matthew ook invloed op vluchten Surinam Airways

Surinam Airways heeft haar vlucht naar Miami voor vandaag donderdag 06 oktober geannuleerd. Het besluit hiertoe is genomen vanwege de storm Matthew die afstevent op de staten South-Carolina en Florida, waar het vanavond aan land komt. De lokale overheden hebben inwoners sterk aangeraden te evacueren.

Van een vertegenwoordiger van de SLM verneemt onze nieuwsdienst dat de passagiers die vandaag hadden moeten vertrekken naar Miami bericht hebben ontvangen, dat de vlucht vandaag niet meer wordt uitgevoerd, en vooralsnog staat gepland voor zaterdag. De vlucht van morgen, vrijdag 07 oktober, staat nog op schema, maar de verrichtingen van de orkaan worden vandaag op de voet gevolgd. Echter benadrukt de vertegenwoordiger van Surinam Airways dat passagiers de komende dagen de media berichten op voet moeten volgen om het vluchtschema te vernemen.

Onze nieuwsdienst maakte ook contact met het ministerie van Buitenlandse Zaken en via direkteur Gladys Relyveld vernemen wij dat de Amerikaanse State Department heeft verzekerd dat de situatie wordt gemonitord. Het Surinaams Consulaat in Miami is evenals andere overheids en particuliere kantoren uit voorzorg gesloten.

Orkaan Matthew blijft intussen doden opeisen. 112 personen zijn nu omgekomen, waarvan 108 in Haïti en in het buurland de Dominicaanse Republiek vier personen. De meeste mensen in Haïti werden gedood door omvallende bomen, rondvliegend puin en rivieren die overstroomden. In Florida worden zo’n 1,5 miljoen mensen geëvacueerd, en ruim 500.000 inwoners van de kust van Georgia zijn door de gouverneur verplicht naar andere plekken te gaan. Matthew wordt daar zaterdag verwacht.

Comments are closed.