Organisatie van Amerikaanse Staten tegen 2e ambtstermijn Maduro

Somohardjo heeft verkiezingen 2020 in vizier
januari 11, 2019
Heren hoofdklasse basketbalcompetitie start zondag
januari 11, 2019
Show all

Organisatie van Amerikaanse Staten tegen 2e ambtstermijn Maduro

Bracht resolutie in stemming over niet legitiem verklaren presidentschap

Suriname en Bolivia stemmen tegen

Nicolas Maduro is donderdag opnieuw geïnstalleerd als president van Venezuela. Zijn 2e ambtstermijn wordt in Zuid-Amerika alleen erkend door Suriname en Bolivia. Ook een overgroot deel van Europese landen verwerpt zijn inauguratie en daarmee zijn tweede termijn als staatshoofd. De Organisatie van Amerikaanse Staten (OAS) ging na de installatie in spoedberaad, om zich te buigen over het vraagstuk dat Maduro vormt. Er is vastgesteld dat hij niet op eerlijke en democratische wijze de verkiezingen heeft gewonnen en juist de oorzaak is van de problemen waarmee Venezuela kampt. Er werd een resolutie in stemming gebracht waarin de herverkiezing van Nicolas Maduro als niet legitiem is verklaard. Suriname stemde ertegen.

OAS-ambassadeur Niermala Badrising motiveerde namens de regering het stemgedrag van Suriname. Zij stelt dat het land zich principieel houdt aan internationale afspraken om niet te zullen bemoeien in interne aangelegenheden van andere landen.

Niermala Badrising, Suriname ‘s ambassadeur bij de OAS. De politieke en humanitaire problemen in Venezuela worden door de Surinaamse regering beschouwd als een interne aangelegenheid. Vandaar dat tegen is gestemd voor de resolutie van de OAS waarin de opnieuw ingestelde regering van Nicolas Maduro niet wordt erkend door praktisch elk land in Zuid-Amerika, op Suriname en Bolivia na. De resolutie die desondanks is aangenomen houdt in dat de OAS de herkozen president van Venezuela afwijst als te zijn legitiem.

Comments are closed.