Ordening Centrale Markt van start – Nieuwe stand-vergunningen verstrekt

Wetgeving moet effectiviteit diplomatieke posten bevorderen
juni 5, 2017
Suriname eerste en vierde op Caribisch songfestival
juni 5, 2017
Show all

Ordening Centrale Markt van start – Nieuwe stand-vergunningen verstrekt

Met het uitgeven van de eerste zestig nieuwe vergunningen aan standhouders wordt een nieuw perk ingeluid op de Centrale Markt. Momenteel vindt een herregistratie van standhouders plaats. Ook de hygiënische op de markt geniet naast het veiligheidsaspect prioriteit. Districtscommissaris Mike Nerkust van Paramaribo-Noordoost benadrukt het belang van de nieuwe ingeslagen weg.

In overleg met marktmeester John Lecton wordt een aantal maatregelen. De kern van al het werk is dat de Centrale Markt weer aangenaam wordt voor bezoekers en kan uitgroeien tot een toeristische trekpleister.
De herregistratie die plaatsvindt heeft als bijzonder voordeel dat met een nieuwe marktvergunning op zak alle openstaande schulden van de standhouders worden kwijtgescholden. Dat betekent dat de mensen met een schone lei beginnen, verzekert de districtscommissaris.

 De districtscommissaris van Paramaribo- Noordoost, Mike Nerkust, over de voorgenomen ordeningsmaatregelen bij de Centrale Markt; Suriname ‘s grootste overdekte marktplaats.  In het weekeinde hebben 60 standhouders een nieuwe vergunning in ontvangst genomen. De rest moet zich nog her-registreren om er ook voor in aanmerking te komen.

Comments are closed.