Ordening ‘Back Track’ ook harde dobber voor Justitieminister Getrouw

Adron krijgt 500 hectare ter beschikking voor productie zaaizaad
juni 18, 2019
Sportverslagen – 18 juni 2019
juni 18, 2019
Show all

Ordening ‘Back Track’ ook harde dobber voor Justitieminister Getrouw

De ordening van de jarenlang gedoogde illegale oversteek van Suriname naar Guyana, de Back Track route, neemt meer tijd in beslag dan was gepland. In januari dit jaar zei minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie nog dat voor het eind van het eerste kwartaal van 2019, diensten zoals de politie, douane en immigratie daar zouden worden gestationeerd. Tot nu toe is dat niet gelukt. Er is door het Ministerie van Openbare Werken, Transport & Communicatie wel al, in samenwerking met de boothouders op de oversteekroute, een container geplaatst die moet dienen als behuizing van de diensten. Ondanks dit zegt Getrouw er zeker van te zijn dat hij zijn woord zal houden.

President Desi Bouterse heeft op de vergadering van de Nationale Democratische Partij (NDP), waar hij als voorzitter leiding aangeeft, in het district Nickerie, waar er een massameeting werd gehouden dat hij de ordening zo gauw als mogelijk wil zien gebeuren.

Tot zover heeft Justitieminister Stuart Getrouw zich niet aan zijn woord kunnen houden dat de gedoogde Back Track nog voor het eind van het eerste kwartaal van het jaar geordend zou zijn. Het blijkt ook voor hem een grotere uitdaging dan hij eerder dacht. Praktisch al zijn voorgangers deden de belofte om de illegale oversteek tussen Suriname en Guyana te ordenen. Iets waar ook president Desi Bouterse zijn hoop heeft gevestigd.

Comments are closed.