Opvoeding bestaat uit vier belangrijke aspecten

Drugsproblematiek bij oostgrens heeft aandacht
juni 12, 2019
Concept uitleveringsverdrag Suriname en China uitgewerkt
juni 12, 2019
Show all

Opvoeding bestaat uit vier belangrijke aspecten

Stichting RUMAS weet dat het opvoeden gestoeld is op vier aspecten. Die kennis heeft de organisatie door de jaren heen opgebouwd. Directeur Emmy Hart vindt dat het, de goeden niet na gesproken, zowel moeder, vader en/of opvoeder nodig bijgebracht moet worden. Dat is de bedoeling achter de Vaderdag Special die RUMAS zaterdag houdt. Het wordt een ‘verwen-dag’ met een leerrijk karakter, met de nadruk op de vier pijlers.

De Vaderdag editie 2019 zal geschieden volgens dezelfde lijnen als de Moederdag versie. Aan het eind daarvan werd een boekje uitgebracht met de titel ‘Wan nyun kweki foe dis teng’ deel I. Deel twee gaat het resultaat van de dag voor de vaders zijn, zegt Hart.

RUMAS weet als geen ander dat opvoeden anno 2019 geen makkelijke opgave is. Wat ouders en verzorgers wel in gedachten moeten houden is dat het samen-op-een-lijn-staan van belang is.

In een groot deel van gezinnen is er sprake van voorkinderen. Dat op zich kan ook voor relatieproblemen zorgen. Het onderwerp zal ook aan bod komen tijdens de vaderdagviering.

RUMAS probeert al enige tijd ook de vaders in Suriname handvatten aan te reiken om het opvoedingsproces aan te kunnen. Daarvoor is er een gezin coaching unit ingesteld.

Emmy Hart, directeur van Stichting RUMAS, over wat onder meer bijkomt kijken in de opvoeding en waarover zoal gesproken zal worden tijdens de Vaderdag Special komende zaterdag. De registratie die gratis is, is maandag gestart.

Comments are closed.