Opsporingsbevoegdheid MP in de maak

Boskamp krijgt nieuwe vissersloods
juni 2, 2017
St. Vincentius Ziekenhuis voert ook prikactie
juni 2, 2017
Show all

Opsporingsbevoegdheid MP in de maak

Minister Ronni Benschop van Defensie heeft in nog geen twee minuten donderdag in De Nationale Assemblee korte, maar bijzonder belangrijke antwoorden gegeven op vragen van volksvertegenwoordigers. Hij deelde mee de herinvoering van opsporingsbevoegdheid van de Militaire Politie (MP) in de maak is en dat de cassavefabriek onder beheer van Defensie zal komen.

Assembleelid Krishna Mathoera (VHP) had gevraagd naar de invulling van de functie van bevelhebber van het Nationaal Leger. Al twee jaren is er geen legerleider. Hierop zei de minister dat de leiding van het leger dusdanig is samengesteld dat bij ontstentenis van de bevelhebber wordt voorzien in de vervanging. Bij de begrotingsbehandeling van 2016 was deze vraag ook gesteld door Assembleelid Carl Breeveld. Toen had hij hetzelfde antwoord gegeven. Er is rek voor de benoeming van een nieuwe bevelhebber. “Bovendien zijn er vier sterke ogen van twee gewezen bevelhebbers die de zaak in de gaten houden”, zei Benschop. Het leger wordt geleid en binnen niet al te lange tijd komt er een nieuwe bevelhebber.

Het Assembleelid Dew Sharman had aangekaart tijdens het ‘vragenuurtje’ dat geld in gehouden wordt van militairen en burgerpersoneel dat ziek is of laat komt. “Wie niet werkt, gaat gecorrigeerd worden. Wie laat verschijnt, gaat ook gecorrigeerd worden. We blijven binnen de wet en wij trekken in.”
Op de vraag van het Assembleelid Stephen Tsang over het geven van de Militaire Politie opsporingsbevoegdheid, gaf de minister aan dat dit binnenkort rond komt.

Comments are closed.