OPROEP ARTIESTENCOLLECTIEF: ‘GEEF NATIONALE DIALOOG EEN KANS’

De Telesur 10 Mobiel Met Erwin Kasandikromo
januari 26, 2017
WETGEVING ARBEIDSINSPECTIE AANGEPAST
januari 27, 2017
Show all

OPROEP ARTIESTENCOLLECTIEF: ‘GEEF NATIONALE DIALOOG EEN KANS’

De nu al twee weken durende onderwijsstaking houdt ook het Surinaamse Artiestencollectief bezig. Deze groep met onder anderen Maikel Deira van Aptijd, John Lie A Kwie van South South West Jules Fullington, Cyriel, Damaru, Philla, New Style, tjatjei en Enver heeft in een donderdagavond uitgegeven communiqué de stakende onderwijsbonden, de regering, maar ook politieke-, geestelijke-, vakbonds-, economische- en gemeenschapsleiders opgeroepen alles eraan te doen om de weg van nationale dialoog te kans te geven “omwille van de verdere bloei van onze jeugd en van het land dat ons allemaal nog zoveel goeds te bieden heeft”. Meer dan 50 Surinaamse artiesten staan achter deze oproep.

Het Surinaamse Artiestencollectief wijst erop dat “de staking om de herwaardering van onderwijsgevenden te bespoedigen, gesprongen onderhandelingen en een rechtszaak om een arbeidsgeschil te beslechten totnogtoe niet hebben geleid tot een voor partijen bevredigende oplossing”.

De groep geeft aan dat niemand – “niet de regering, niet de onderwijsgevenden, niet het Surinaamse kind en niet het land” – geholpen is ondanks de vele inspanningen en moeite. “Wij van het Surinaamse Artiestencollectief geloven in een volwassen en duurzame aanpak door alle betrokkenen om te voorkomen dat dit niet een eindeloos arbeids-, politiek en juridisch conflict wordt.”

Benadrukt wordt dat de artiesten geen partij kiezen. “Maar wij geloven dat wij met alle beschikbare kennis en kunde, met wederzijds begrip en respect en vooral liefde voor ons geliefd Suriname de school weer spoedig kan beginnen.” DWT

Comments are closed.