Oprichting ‘nationaal instituut studiebeurzen’, een must

Radio 10 sport donderdag 17 augustus 2017
augustus 17, 2017
Resten Natalee Holloway mogelijk gevonden
augustus 17, 2017
Show all

Oprichting ‘nationaal instituut studiebeurzen’, een must

Door de minister van Onderwijs Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux is een commissie ingesteld met als doel: het opzetten van een Nationaal Instituut Studiebeurzen, welke de uitgifte van beurzen en trainingen zal coördineren.

De andere taken van de commissie bestaan uit: het gunstig maken om in aanmerking te komen voor een studiebeurs en hoe die te benutten, het evalueren van de bestaande structuur van Bureau Onderwijsinformatie en Studiefaciliteiten, het inventariseren van beurzen, opleidingen en trainingen en het ontwikkelen van een nieuwe structuur van de coördinatie van studiebeurzen. Deze commissie zal ook zorgdragen voor alles wat te maken heeft met opleidingen en trainingen voor ambtenaren en zal aandacht besteden aan het Hoger Onderwijs, mensen die moeten promoveren en mensen met PHD beurzen.

In de commissie zijn leden van verschillende ministeries opgenomen en ook deskundigen in de talen, Nederlands, Engels en Spaans.  De commissie staat onder voorzitterschap van Ulrich Rodgers, beleidsadviseur op het ministerie van Onderwijs. De overige leden zijn Mildred Ramautar en Vanessa Karwafodi- Rijkland van Buitenlandse Zaken, Hildegard Dinmohamed en Marianne Monkou van het ministerie van Onderwijs, Ernst Wever van Binnenlandse Zaken, Shelley Soetosenojo van Arbeid, Iris Sandel van Financiën, Renata de Bies van de Anton de Kom Universiteit, Marcia Dankerlui van het IOL en Rabia Abdoelrahman van het NOB. De commissie heeft 5 maanden de tijd om het Nationaal Instituut Studiebeurzen op te zetten.

Comments are closed.