Oppositie veegt pensioenregeling revo-ministers van tafel

Dagbladen overzicht woensdag 1 november 2017
november 1, 2017
Wisseling van de wacht bij Newmont Suriname
november 1, 2017
Show all

Oppositie veegt pensioenregeling revo-ministers van tafel

Regering moet andere prioriteiten stellen

De coalitie heeft gisteren tal van argumenten aangehaald om te onderbouwen waarom ministers en onderministers, die tijdens de militaire dictatuur van de jaren tachtig hebben gediend, recht hebben op een pensioen. Bijna alle gewezen ministers uit die periode zijn maar korte tijd lid van een kabinet geweest, maar toch meent de huidige regering dat ze aanspraak maken op voorzieningen van collega’s die via de democratische weg zijn benoemd. De coalitie, met parlementariërs Raymond Sapoen van de HVB en Rosellie Cotino van de NDP in de spits, schaart zich achter het idee. Middels een wetswijziging wil het kabinet Bouterse-Adhin voor de zogeheten ‘revo-ministers’ een gedegen pensioen en onderstand regelen.

De oppositie kan zich niet voorstellen dat de regering en haar coalitie in tijden van financiële crisis wetten willen wijzigen, om pensioenen voor gewezen ministers uit de revolutionaire periode veilig te stellen. Assembleelid Patricia Etnel van de NPS heeft daar op zijn zachts gezegd ernstige problemen mee.

Parlementariër Patricia Etnel van de NPS. Gisteren is in commissieverband vergaderd over de wetswijziging die de regering via haar coalitie in De Nationale Assemblee wil doorvoeren.

Het gaat om een wettelijke voorziening voor ministers die aanzaten tijdens het militair regime. Desi Bouterse wil hen, als huidige regeringsleider, ook in aanmerking doen komen voor een pensioen en een onderstand op basis van de aangepaste wetgeving. De vergadering is verdaagd naar een nader te bepalen datum.

Comments are closed.