Oppositie valt over “NDP-trauma met ontwikkelingshulp”

Info 10 – Biodiversiteit Lezing – 26 Juli 2017
juli 26, 2017
IDB houdt forum over onderzoek in agrarisch beleid
juli 26, 2017
Show all

Oppositie valt over “NDP-trauma met ontwikkelingshulp”

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gisteren in De Nationale Assemblee cijfermatig aangegeven waarom het nodig is om leningen te sluiten ten behoeve van de nationale ontwikkeling. Volgens de bewindsman heeft de regering geen keus sinds de Nederlandse ontwikkelingshulp in 2010 wegviel. Hoefdraad gaf het parlement een historisch overzicht over de periode vóór 2010, waaruit duidelijk blijkt dat de ontwikkelingshulp een grote steun in de rug was voor voorgaande regeringen. Deze kabinetten hebben volgens hem echter het moment niet geanticipeerd waarop ontwikkelingssamenwerking zou stoppen.

 VHP-oppositieparlementariër Mahinder Jogi maakte zich ontzettend boos over hetgeen Hoefdraad naar voren bracht. Jogi kan zich niet voorstellen dat de minister een goed deel van zijn toespraak in het kader van de begrotingsbehandeling, besteedde aan het onderwerp van de ontwikkelingshulp als troef voor vorige regeringen. Volgens het assembleelid heeft de regering Bouterse vanaf 2010  tot aan heden vele malen meer extra inkomsten binnengehaald dan de ontwikkelingshulp die toen werd geboden:

Mahinder Jogi, VHP-parlementariër, die zich opwond over de toespraak van Financiën minister Gillmore Hoefdraad in het parlement. Volgens de bewindsman hadden vorige regeringen de wind financieel mee, wat niet het geval is zegt hij, met het kabinet Bouterse.

Comments are closed.