Oppositie gebelgd over onjuist informeren parlement

Dagbladen overzicht – 27 februari 2019
februari 27, 2019
Oppositie bezorgd over monetaire financiering regering
februari 27, 2019
Show all

Oppositie gebelgd over onjuist informeren parlement

Ook Sapoen plaatst vraagtekens bij optreden Moestadja en Hoefdraad

 

De oppositie is er niet over te spreken dat de regering De Nationale Assemblee onjuist heeft geïnformeerd rondom het ontslag van governor Glenn Gersie. De reacties volgen op de berichtgeving dinsdag van Radio 10 en Starnieuws. Daaruit blijkt dat regeringscoördinator Soewarto Moestadja het parlement op 8 februari niet juist informeerde, toen hij zei dat het eenzijdig opzeggen van de MOU tussen Financiën en de Centrale Bank ‘Gossip’ was. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën had de MOU echter op 31 januari, meer dan een week eerder, eenzijdig opgeschort.

 

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi spreekt van misleiding. Het ligt in de bedoeling dat de oppositie een spoedvergadering aanvraagt.

Voor DOE-fractieleider Carl Breeveld is het de hoogste tijd dat minister Hoefdraad wordt bedankt. Het vertrouwen in de regering is totaal verdwenen, zegt hij.

Ook de waarnemend fractieleider van de Abop, Marinus Bee, wijst met de beschuldigende vinger naar minister Hoefdraad. Echter gaat ook DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons niet vrijuit.

Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur verwacht niet dat er consequenties komen voor bewindslieden. Het is namelijk niet de eerste keer dat er een draai aan de waarheid wordt gegeven.

Ook de politiek leider van de HVB, Raymond Sapoen, vindt dat de zaak niet ‘blauw blauw’ kan worden gelaten. Er moet duidelijkheid komen over de rol van regeringscoordinator Moestadja.

 

De fractieleider van regeringspartij de NDP, André Misiekaba, liet aan Radio 10 weten op dit moment geen commentaar te hebben. Ook van de fractie van de BEP, de Palu en Celcius Waterberg is nog geen reactie ontvangen.

Comments are closed.