Oppositie gaat crisisbeheersingsplan opstellen

Speciale eenheid KPA beschiet taxi
juni 5, 2017
Wet Buitenlande Dienst moet effectiviteit diplomatieke posten bevorderen
juni 5, 2017
Show all

Oppositie gaat crisisbeheersingsplan opstellen

De leiders van de oppositie komen deze week bijeen om te praten over het beleid na het kabinet Bouterse. In de maak is een nationaal Crisisbeheersingsplan dat na de wisseling van de wacht in uitvoering moet worden gebracht. Dit kan in 2020 zijn, maar oppositieleider Chan Santokhi houdt er rekening mee dat het ook eerder kan.

Het voorgenomen crisisbeheersingsplan heeft ten doel om zoals de oppositie dat ziet, de puinhoop op te ruimen die door de huidige regering wordt achtergelaten.

Er moet tevens nog een evaluatie plaatsvinden van de politieke manifestatie van 20 mei. Daarnaast zal besproken worden hoe de regering de duimschroeven nog harder aan te draaien, om zo een beleidsombuiging gedaan te krijgen:

VHP-voorzitter Chan Santokhi over de oppositietop die deze week gaat plaatsvinden. De bijeenkomst moet leiden tot het uitzetten van de lijnen voor het opstellen van een nationaal Crisisbeheersingsplan. Erin zullen vervat zijn een reeks van maatregelen om orde op zaken te stellen nadat het kabinet Bouterse II is afgetreden in 2020, of eerder.

Comments are closed.