Oppositie-blok komt met tegenkandidaten voorzitter en vicevoorzitter parlement

Onderafdelingen NPS Paramaribo verwerpen ‘actiegroep’
juni 29, 2015
Vader aanslagpleger Tunesië neemt afstand daden zoon
juni 29, 2015
Show all

Oppositie-blok komt met tegenkandidaten voorzitter en vicevoorzitter parlement

De partijen die de oppositie zullen uitmaken in het nieuwe parlement hebben een gezamenlijk besluit genomen om met een voordracht voor het voorzitter- en vicevoorzitterschap in DNA te komen. Dit meldt Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.

Abop heeft zaterdag gesproken met de voorzitters van de VHP, NPS en PL. Dit is het tweede gesprek van partijen die de oppositie zullen uitmaken. Het gesprek maakt deel uit van de strategie die de Abop heeft uitgestippeld. Wie de kandidaten zijn wil initiatiefnemer Brunswijk nog niet kwijt. Ook zegt Brunswijk dat het handelen van de partijen binnen de perken van de Grondwet geschiedt. Hij zegt dat het niet verboden is om met een tegenkandidaten te komen, al is het reeds bekend dat NDP meer zetels heeft in het parlement.

De volgende stap is om ook met een presidents- en vicepresidentskandidaat te komen. De partijen willen het uiteindelijk sturen naar de Verenigde Volks Vergadering. De Abop-topman veranderde van koers nadat de voorzitter van de NDP, Desi Bouterse, hem voorhield dat hij een samenwerking met de Abop niet meer ziet zitten. Bouterse is van oordeel dat de Abop-ministers slecht gepresteerd hebben.

Comments are closed.