Opnieuw traangas in parlement van Kosovo

Rusland vindt sporen van explosieven in wrak toestel Sinaï
november 17, 2015
Bestrijding Sika-virus is aangelegenheid van zowel overheid als gemeenschap
november 17, 2015
Show all

Opnieuw traangas in parlement van Kosovo

2015-10-15 09:12:08 epaselect epa04978145 Opposition lawmakers throw tear gas during a session of Kosovo's parliament in Pristina, Kosovo 15 October 2015. Kosovo's opposition political parties protest against the agreements that has been reached during the EU-brokered dialogue with Serbia. EPA/PETRIT PRENAJ

In het parlement van Kosovo hebben boze oppositieleden met traangas een debat verstoord. Ze zijn woedend over een akkoord met Servië waarin de Servische minderheid meer autonomie krijgt.

Vorige maand gebruikten oppositieleden enkele keren hetzelfde actiemiddel om de regering onder druk te zetten om het akkoord niet uit te voeren. De oppositie ziet het akkoord als een bedreiging van de onafhankelijkheid van Kosovo. De oppositie kondigde in oktober aan dat ze bijeenkomsten van het parlement blijft verstoren totdat het akkoord wordt teruggedraaid. Tijdens het debat van vandaag over het financiële beleid in 2016, vulde de zaal zich met traangas. Enkele oppositieleden spoten ook pepperspray in het gezicht van leden van de regeringspartij. Het debat werd meteen geschorst en na enige tijd hervat in een kleinere zaal van het parlementsgebouw.

Comments are closed.