Opnieuw schietpartij op Amerikaanse school

Nieuwe lichting rekruten terug van Kraka
december 14, 2013
Tienduizenden in de rij voor laatste blik op Mandela
december 14, 2013
Show all

Opnieuw schietpartij op Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een school in de Amerikaanse staat Colorado zijn vrijdagmiddag een dode en twee gewonden gevallen. De schutter heeft zelfmoord gepleegd, meldt een politiewoordvoerder. Volgens de eerste verklaringen van de politie zou de schutter zelfmoord hebben gepleegd en was hij daarvoor op zoek naar een bepaalde leerkracht. Een student van de school is met een ernstige schotwond opgenomen in een ziekenhuis, een tweede heeft een kleinere wond opgelopen die mogelijk niet het gevolg is van een schot. Eén van de gewonde leerlingen zou gepoogd hebben de schutter om te praten.

Op beelden van Amerikaanse nieuwszenders was te zien dat tientallen studenten onder begeleiding van de politie uit de Arapahoe High School worden geëvacueerd. De Arapahoe Highschool in het stadje Centennial wordt door 2.200 scholieren bezocht, en ligt op goed 15 kilometer van Columbine High School, waar in april 1999 twaalf scholieren neergeschoten werden.

Op 14 december 2012, exact één jaar geleden, schoot de twintigjarige Adam Lanza 26 mensen dood, onder wie 20 kinderen, op de basisschool van Sandy Hook in het stadje Newton in Connecticut. De man pleegde nadien zelfmoord. Achteraf bleek dat hij ook al zijn moeder had vermoord. Het is nog niet duidelijk of de nieuwe schietpartij iets te maken heeft met de verjaardag van het drama op Sandy Hook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.