Opnamestop Diakonessenhuis geen gevaar voor patiënten Medische Zending

Project “Tjareng waka in Cosu” gestart
november 4, 2020
Today In Pop History – 4 november 2020
november 4, 2020
Show all

Opnamestop Diakonessenhuis geen gevaar voor patiënten Medische Zending

Er is geen direct gevaar voor patiënten van de Medische Zending, zegt Roy Haverkamp, voorzitter van de Medische Zending Werknemersorganisatie (MZWO) aan Radio10.

Zo reageert Haverkamp op de vraag wat de opnamestop bij het Diakonessen Ziekenhuis voor de Medische Zending zal betekenen.

De opnamestop bij het Diakonessenhuis Suriname is dinsdag ingegaan. Alleen laagrisicopatiënten worden op advies van de medisch specialist via de poli opgenomen. Het besluit moet medische calamiteiten voorkomen daar een tweetal laboratoriumapparaten al enige tijd kapot is. Dat zorgt voor stagnatie in het analyseproces van kanker- en acute patiënten.

De Medische Zending zelf kampt ook met problemen. Het personeel daar heeft het werk neergelegd, omdat de salarissen over de maand oktober tot dinsdagmiddag nog niet waren uitbetaald.

Andermaal bondsvoorzitter bij de Medische Zending Roy Haverkamp, die tot dinsdagmiddag, zoals hij aangaf tegenover Radio10, nog geen bericht had ontvangen dat de gelden van het personeel op hun rekeningen waren gestort.

Comments are closed.