Oplossing in zicht in geschil om Blaka Watra

Historische level 3 schietevenement IPSC Suriname
november 7, 2014
School Kwamalasamutu deze maand afgebouwd
november 7, 2014
Show all

Oplossing in zicht in geschil om Blaka Watra

Er lijkt een vreedzame oplossing te komen in het geschil tussen Redi Doti en Cassipora om het recreatieoord Blaka Watra. Hoewel er definitieve besluiten zijn genomen, staan partijen er positief tegenover het gebied gezamenlijk te exploiteren. Dat zei parlementariër Lesley Artist donderdag in gesprek met de Ware Tijd bij de Nationale Assemblee.Het geschil laaide met de komst van de nieuwe Carolinabrug weer op, omdat het gebied dan veel meer bezoekers zal aantrekken en economisch voordeel kan opleveren.

Redi Doti had zeven jaar terug nog volledige zeggenschap over de plek, maar toen dorpelingen door een slechte toegangsweg niet meer naar Blaka Watra konden, nam Cassipora het beheer over. Dit viel niet in goede aarde bij dorpelingen van Redi Doti. Artist laat weten dat er onlangs op dorpsbestuursniveau intensief overleg is gepleegd en dat partijen dichter bij elkaar zijn gekomen. Hij zegt dat beide gemeenschappen het met elkaar eens zijn dat Blaka Watra door de nieuwe brug meer economische voordelen zal opleveren.

Dit is volgens hem dan ook de reden waarom de dorpen het dispuut zelf willen aanpakken zonder tussenkomst van de overheid. Het streven volgens Artist is om volgende week echt “spijkers met koppen te slaan” en daarna met een gezamenlijke verklaring uit te komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.