Oplevering Jeugd Correctie Centrum Welgedacht A

3e ‘Taptoe’ vol adembenemende acts
november 22, 2019
UNDP informeert gemeenschap over GCCA+ project
november 22, 2019
Show all

Oplevering Jeugd Correctie Centrum Welgedacht A

Het Jeugd Correctie Centrum aan de Welgedacht A weg, is gisteren opgeleverd. Dit moet een bestemming zijn voor jeugdigen tussen 12 en 17 jaar die in aanraking kwamen met Justitie. Het doel van het JCC is om het gedrag van deze jeugdigen te corrigeren. De jongeren krijgen scholing en worden begeleid naar het punt van re-socialisatie. Regillio Blijd, hoofd van het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA] benadrukte in zijn speech de beveiligingstaken van de ambtenaren in met name het JCC.

Het is belangrijk dat er gewerkt wordt aan een goed onderwijsprogramma voor de jongeren. Ook moet er rekening gehouden worden met de rechten van het kind in detentie. Op internationaal vlak zijn er tal van VN regelingen hierover, zegt Georgine Acton, coördinator van het Jeugd Correctie Centrum.

Het beleid van het ministerie van Justitie is primair gericht om crimineel gedrag van jongeren tijdig te voorkomen. Het preventief optreden van de jeugdpolitie en de buurtmanager kan ervoor zorgen dat een jeugdige geen gevangenisstraf moet uitzitten.

Minster Stuart Getrouw van Justitie en Politie. Hij sprak bij de oplevering van het Jeugd Correctie Centrum aan de Welgedacht A weg. 10 jaar geleden werd de eerste steen gelegd voor de bouw van dit centrum.

Comments are closed.