Ophef om werkkiekje First Lady en Koningin Maxima

NPS lanceert aan vooravond 68e jaardag officiële verkiezingscampagne 2015
september 29, 2014
Onderwijs overweegt later begin scholen op verzoek schoolleiders
september 29, 2014
Show all

Ophef om werkkiekje First Lady en Koningin Maxima

Er is enige commotie ontstaan over een op Facebook opgedoken foto van Suriname’s First Lady Ingrid Bouterse, samen met Koningin Maxima van Nederland. De foto die waarschijnlijk met een smartphone is geschoten, is op Facebook geplaatst door Ambassadeur Henry Mac Donald, Suriname’s permanente vertegenwoordiger bij de VN. De plaat maakt deel uit van een reeks van kiekjes, die de ambassadeur op zijn Facebook profiel plaatste, van onder andere de VN vrouwenmeeting en de gehouden receptie in dit verband. Intussen heeft ook het kabinet van de president afstand genomen van de omstreden foto en ambassadeur Mac Donald zich verontschuldigd voor plaatsing.

De ophef ontstond toen royaltywebsite Royalty Online, op gezag van de Nederlandse Rijksvoorlichtingsdienst(RVD) meldde, dat de foto ongevraagd zou zijn gemaakt. Ook zou er geen onderhoud zijn geweest, tussen de twee functionarissen. Ambassadeur Mac Donald, die spijt betuigt, zegt echter dat hij niet heeft zien aankomen dat deze handeling tot zoveel ophef zou leiden.

Op zijn Facebookpagina zegt Mac Donald een dure les te hebben geleerd, maar dat hij al vier jaar regelmatig zaken die in de VN gebeuren deelt op FB. Ook dit jaar deed hij dat en heeft hij zo onder andere de talrijke activiteiten, ontmoetingen en kennismakingen van de First Lady en de minister van Buitenlandse Zaken laten zien. “Er zijn samen met mij zeker vijftig 50 VN ambassadeurs actief op Facebook en Twitter en wij volgen elkaar constant. Spijtig genoeg is er deze keer misbruik gemaakt van enkele foto’s waardoor ik besloten heb alles wat met de huidige Algemene Vergadering te maken heeft te verwijderen”, aldus zijn verklaring.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.